Over ons

Miranda Stam-Valk

Al op jonge leeftijd was ik veel bezig met computers en alle mogelijkheden die daarbij hoorden. Tijdens mijn HAVO opleiding koos ik dan ook als extra vak voor informatica. Daar leerde ik mijn eerste html website maken en stylen met css. Ik kon elke week erg uitkijken naar deze lessen. Toen ik na mijn HAVO diploma een opleiding mocht kiezen heb ik toch erg getwijfeld. Ik was het enige meisje in de klas met informatica en het was echt nog een mannenwereld. Uiteindelijk koos ik voor een veilige optie en heb ik de HTRO (Hoger Toerisch en Recreatief Onderwijs) opleiding bij Saxion gevolgd.

 

Tijdens deze opleiding bleef mijn interesse in webdesign, drukwerk en grafische vormgeving groeien. Tijdens mijn stages heb ik voor een aantal hotels in Nederland dan ook veel marketing uitingen mogen maken. Zo kon ik het beste van beide werelden combineren.

 

Zo begon ik, naast mijn opleiding, in 2009 met mijn eigen drukwerk bedrijfje genaamd ‘valk eprint’. Ik kocht een grote designjet printer, ontwierp mijn eigen huisstijl en website en begon met het verkopen van canvasdoeken. Ik heb dan ook heel wat canvasdoeken geprint en opgespannen voor klanten.

 

Naast het maken van canvasdoeken, werd ik steeds vaker gevraagd of ik voor bedrijven ook reclame uitingen of een website wilde ontwerpen. Daar is het balletje eigenlijk een beetje gaan rollen. Ik ben cursussen gaan volgen en heb de grootste adobe bewerkingsprogramma’s eigen gemaakt.